İzmir'deki Yangınların Sebebi Nedir?

TAKİP ET

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, İzmir'de aynı gün birden fazla noktada çıkan yangınlar hakkında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sorular yöneltti. Ösen, yangınların sebebi ve yangınla mücadelede kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi talep etti.

İzmir'de Aynı Gün Birden Fazla Yangın Çıktı

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, geçtiğimiz hafta İzmir'in çeşitli noktalarında çıkan yangınlarla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya bir soru önergesi hazırladı. Ösen, yangınların sebebi ve yangınla mücadelede kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi talep ederek, İzmir'de meydana gelen bu yangınların aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Zarar Gören Vatandaşlara Geçmiş Olsun Mesajı

Yangınlarda zarar gören İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Ösen, Geçtiğimiz günlerde Selçuk, Menderes, Menemen ve Çeşme başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında ciğerlerimizi yakan yangınlar meydana gelmiştir, diye konuştu.

Ösen'in Soru Önergesindeki Sorular

İzmir Milletvekili Ösen, hazırladığı soru önergesinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

    Yangınların Çıkış Sebebi Nedir? Selçuk, Menderes, Menemen, Çeşme ve diğer ilçelerde çıkan yangınların sebebi nedir?

    Gözaltına Alınan Kişiler Var mı? Yangınların çıkış sebebiyle ilgili olarak kaç kişi gözaltına alınmıştır?

    Yangınla Mücadelede Görev Alan Personel ve Ekipman Yangınlar sırasında ilçelerimizde kaç personel ve ekipman görev almıştır?

    Etkilenen Alanın Büyüklüğü Yangınlardan ne kadar büyüklükte bir alan etkilenmiştir?

    Yangın Söndürme Uçak ve Helikopterleri İzmir ve Ege Bölgesinde faaliyet gösteren kaç yangın söndürme uçak ve helikopteri vardır?

    Gece Görüş ve İzleme Sistemleri Envanterdeki yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin kaçı gece görüş ve izleme sistemine sahiptir?

Yangınların Sebebi ve Önlemler

Ösen'in bu soruları, İzmir'deki yangınların çıkış sebeplerinin aydınlatılması ve gelecekte benzer olayların yaşanmaması için alınacak önlemlerin belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor.