İstanbul'un Kültür-Sanat Hayatına Katkı: Tate'in "Dinamik Göz" Sergisi Artİstanbul Feshane'de

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin kültür-sanat hayatına kazandırdığı Artİstanbul Feshane ile dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Tate'in "The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Serginin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un kültürel mirasıyla dünyanın en güzel sanat eseri olduğunu belirterek, İstanbul'da kültür ve sanat, şehrin en önemli hayat kaynaklarından birisidir. Hepimiz bu kaynağı beslemek, güçlendirmek ve hatta bütün dünyayla paylaşmak konusunda sorumluyuz dedi.

Sergi İstanbul'un Kültür-Sanat Potansiyelini Artıracak

İmamoğlu, 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin, Türkiye'de hayata geçirilen ilk ve en büyük uluslararası sergi olduğunu vurgulayarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, uluslararası kültür iş birliklerinde Türkiye sanat dünyasına hamilik yapması, İstanbul'umuzun kültür zenginliğini arttırmak için diğer kurumlara yol açması, beni gururlandırıyor. Bu sergiyle, hep birlikte İstanbul'un uluslararası sanata ev sahipliği yapma niteliği daha da pekişecek ve yarınlarda daha güçlü hayaller kurmamızı, daha güçlü projeler gerçekleştirmemize destek olacaktır ifadelerini kullandı.

İstanbul'un Tarihi ve Kültürel Zenginliğine Vurgu

İstanbul'un 8.500 yıl öncesine dayanan kültürel mirasına dikkat çeken İmamoğlu, şehrin tarihi, coğrafyası, görkemi ve 8.500 yıllık mirasıyla dünyanın en güzel sanat eseri olduğunu söyledi. İmamoğlu, İstanbul'un kültür ve sanat alanında daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda ve çeşitlilikte mekan kazandığını ve kazandırmaya devam edeceklerini belirtti.

Tate Müzesi'nin Özel Koleksiyonu İstanbullularla Buluşuyor

Tate Müzesi'nin Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde Sergisi ise 23 Ocak-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Artİstanbul Feshane'de ziyaretçilere açık olacak. İstanbul'un kültür-sanat hayatına katkı sağlayacak bu özel sergi, şehri uluslararası sanat arenasıyla daha fazla buluşturarak İstanbul'u üst segment turizm destinasyonu yapma hedefine önemli bir katkı sunacak.