İstanbul'da FETÖ operasyonunda 2+1 şüpheli yakalandı

TAKİP ET

23 Ekim 2023 tarihinde İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup olan ve haklarında soruşturma yürütülen şüp...

23 Ekim 2023 tarihinde İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup olan ve haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerin gruplar halinde kaldıkları ikametlere yapılan bir operasyonda 2 şüpheli şahıs yakalandı. Operasyonun amacı, FETÖ'nün milli irademize yönelik darbe girişiminde bulunan hainlerin izlerini tamamen ortadan kaldırmaktır. Bu bağlamda, FETÖ üyelerine yönelik soruşturmalar kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

Operasyonun gerçekleştiği yerler ve daha fazla detay henüz bilinmemektedir. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak bir tweet paylaşmıştır. Paylaşılan tweette, operasyonda yakalanan şüpheliler hakkındaki bilgilere yer verilmemiştir.

FETÖ, 15 Temmuz 2016 yılında Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimiyle tanınmış bir terör örgütüdür. Bu girişim sonrasında yapılan soruşturmalar ve operasyonlar kapsamında, örgüt üyelerine yönelik sıkı tedbirler alınmış ve hukuk süreci başlatılmıştır. Ankara'da bulunan Fetullah Gülen'in liderliğini üstlendiği FETÖ, Türkiye'nin milli iradesine karşı gerçekleştirmek istediği darbe girişimiyle Türk halkının gözündeki yerini tamamen yitirmiştir.

Bu operasyonun ardından, FETÖ mensuplarına yönelik yapılan soruşturmaların hız kesmeden devam edeceği bildirildi. Türk halkı, FETÖ üyelerinin peşini bırakmayacak ve milli iradeye yönelik herhangi bir tehdidi en aza indirmek için gereken adımları atmaya devam edecektir. Bu tür operasyonlar, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için son derece önemlidir ve halkın güvenini sağlamaya yönelik bir adımdır.


Haber metni tamamlandıktan sonra sosyal medya için uygun etiketler: #FETÖ #operasyon #terörörgütü #darbegirişimi #Türkiye #milliirade #İstanbul #hukuk