Irak ve Suriye'de 87 terörist etkisiz hale getirildi

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesi devam ediyor.

Son bir haftada, Irak ve Suriye'nin kuzeyini kapsayan bölgede 87 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yıl içinde ise toplamda 1,802 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. Gri kategoride aranan bir terörist ise 3 ayrı girişi olan bir mağarada etkisizleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütleri ve diğer tehditlere karşı mücadelesini artan bir şiddet ve tempoda sürdürüyor. Son bir haftada, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 87 terörist etkisiz hale getirilerek toplamda 39,145 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı kapsamında ise bugüne kadar 630 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar sırasında bin 373 silah ve 766 mühimmat ele geçirildi, 2,460 mayın/el yapımı patlayıcı tespit edilip imha edildi ve 771 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Devam eden Pençe-Kilit operasyonları ve arama-tarama faaliyetleri sırasında bir mağara tespit edildi. Bu mağara, 3 ayrı girişi olan ve derinliği 1 kilometreye ulaşan odalara sahip bir yapıydı. Mağarada çok sayıda yaşam malzemesi, mühimmat, termal şemsiye, elektrik kablosu, jeneratör ve patlayıcı ele geçirildi. Mağarada etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Gri Liste'de olduğu belirlendi.

Tespit edilen mühimmat ve malzemeler ise kontrol altında patlatılarak imha edildi. Bu operasyonlarla, terör örgütlerine yönelik mücadelede önemli bir adım atılmış oldu.