İkinci Yüzyılında Cumhuriyet" konferansı Şuhut'ta düzenlendi

TAKİP ET

Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "İkinci Yüzyılında Cumhuriyet" konulu bir konferans düzenledi.

Konferansa Öğr. Gör. Fatih Demircioğlu konuşmacı olarak katıldı. Şuhut Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kevser Pamuk yaptı. Pamuk, etkinliğin Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne anlam katan bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, 29 Ekim 1923'ün ulusun bağımsızlığını ve özgürlüğünü sembolize eden bir milat olduğunu belirtti. Filistin'de yaşanan zulme dikkat çeken Pamuk, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Konuşmacı Öğr. Gör. Demircioğlu, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayarak konuşmasına başladı. Demircioğlu, Cumhuriyetin ilan edilmeden önceki siyasi atmosferi anlattı ve aşama aşama yaşanan gelişmelere değindi. Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'da açılmasıyla birlikte yeni bir devlet şekli ortaya çıktığını belirtti. Demircioğlu, Anadolu halkının desteğiyle düşmanla mücadeleyi kazanan bu devletin Lozan Barış Anlaşması'nı imzaladığını ifade etti.

Cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini hayata geçirdiğini belirten Demircioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı Devleti'nden ayrılan diğer devletler arasında ayrıcalıklı bir konuma ulaştığını vurguladı. Öğr. Gör. Demircioğlu, Türkiye'nin ikinci yüzyılına bölgesel bir güç olarak girdiğini ve daha büyük işlere imza atacağına inandığını ifade etti.

Program, Müzik Öğretmeni Anıl Mert Gebeş ile Şuhut Anadolu Lisesi ve SHMYO öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti. Son olarak, Öğr. Gör. Demircioğlu'na teşekkür belgesi takdim edilerek etkinlik sona erdi.