İkamet izni biten göçmenler ülkelerine gönderiliyor

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçmenlerle mücadelede yeni bir adım atıyor. İstanbul'da başlayan Mobil Göç Noktası uygulaması, 1 Ekim'den itibaren Bursa, Adana, İzmir ve Ankara'da hayata geçecek. Bakan Yerlikaya, 22 Eylül'e kadar 97 bin 363 düzensiz göçmenin yakalandığını ve 105 bin 488 kişinin ikamet izni biten ülkesine gönderildiğini açıkladı. Bu önemli gelişmenin ayrıntıları haberimizde.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçmenlerle mücadelede yeni bir adım attıklarını açıkladı. Mobil Göç Noktası uygulaması İstanbul'da başladıktan sonra, 1 Ekim'den itibaren Bursa, Adana, İzmir ve Ankara'da devreye girecek. 1 Kasım'da araç sayısının artırılacağı uygulama, 30 büyükşehirde aynı anda başlayacak ve 1 Aralık'ta Türkiye genelinde hayata geçirilecek.

Bakan Yerlikaya, göreve başladıkları günden 22 Eylül'e kadar 97 bin 363 düzensiz göçmen yakalandığını belirterek, "22 Eylül'e kadar 42 bin 875 düzensiz göçmeni deport ettik. Sahaya böyle basmamız sonucunda vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancı ülkesine gönderildi. Daha önceden 89 bindi rakam. Sınırlara öyle iyi basıyor ki Milli Savunma Bakanlığımız 70 bin 796 engelleme yaptı, kayıtlı engelleme bunlar, içeri almıyoruz. Ağırlıklı olarak Afganistan, Pakistan, Özbekistan, İran hududundan gelenler bunlar" dedi.

Mobil Göç Noktası uygulamasının pilot olarak İstanbul'da başladığını söyleyen Yerlikaya, 9 hafta içerisinde hiçbir komplikasyon yaşanmadığını ifade etti. Bu nedenle uygulamanın yaygınlaştırılacağını ve düzensiz göçle ilgili sorunların en aza indirgeneceğini belirtti.