İçişleri Bakanı: Çocukları Korumak İçin Kararlı Mücadele

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen Sibergöz-16 Operasyonu'nda yakalanan 35 şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çocukları korumak için suçlularla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini belirterek, Sibergöz-16 operasyonu ile ilgili son gelişme. 2 gün önce 20 ilde çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Sibergöz-16 Operasyonlarında yakalanan 35 şüpheli tutuklandı. dedi.

Hızlı ve Etkili Operasyon

Bakan Yerlikaya, operasyonun hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayarak, çocukların güvenliği için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti. Operasyonun, çocuk istismarıyla mücadelede gösterilen kararlılığın bir yansıması olduğunu ifade etti.

Toplum Bilincine Vurgu

Açıklamasında toplumun bu konuda daha bilinçli olması gerektiğine vurgu yapan Bakan Yerlikaya, çocukların haklarına saygı gösterilmesi, istismarın önlenmesi ve suçluların adalet önüne çıkarılması için kamuoyunun desteğini önemsediklerini belirtti.