Hayvan Bakım Barınağı Skandalı Afyon'da Gündemde!

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bulunan Hayvan Bakım Barınağı'nda yaşanan vahşet, Afyonkarahisar'da kamuoyunu adeta ayağa kaldırdı

Barınak, sokak hayvanlarına bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunduğunu iddia etmiş ancak ortaya çıkan görüntüler, Afyonkarahisar kamuoyunu ayağa kaldırmıştır. 

Dinar Belediyesi ve ilgili merciler, bu dehşet verici durumu ciddi şekilde ele alarak sebeplerini araştırmış ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmıştır. Konuyla ilgili olarak yapılan basın bildirisinde, toplumun duyarlılığına ve hayvan haklarına verilen önemin altı bir kez daha çizilmiştir.

Belediye ve İlgili Mercilerin Müdahalesi

Dinar Belediyesi, bu vahim durumu ortadan kaldırmak ve sorumluları adaletin önüne çıkarmak adına hemen harekete geçmiştir. Belediye yetkilileri, ilgili mercilerle iş birliği içinde, yaşanan vahşeti kökten çözmek ve benzer olayların tekrarlanmaması için caydırıcı tedbirler almak amacıyla çalışmaktadır.

Basın Bildirisi Detayları

Dinar Belediyesi tarafından yapılan basın bildirisinde, "Sosyal medyada Belediyemize ait Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Geçici Rehabilitasyon Merkezinde bulunan hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu ve katliam yapıldığı iddiaları hususunda gerekli incelemenin başlatıldığını ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz." denilmiştir.