Hakan Şeref Olgun: Emekliye 'Müjde'dediler emekliyi bitirdiler

TAKİP ET

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 8. Yargı paketi ile ilgili olarak yapılan düzenlemelerin ve emekliye yönelik müjdelerin gerçekleri gözler önüne serdiğini ifade etti.

Milletvekili Olgun, 17 ayrı kanunda değişiklik öngören 8. Yargı Paketi'nin, alelacele görüşülerek karara bağlanmasının meclisi itibarsızlaştırdığını belirtti. Kendisi, kamuoyuna yargı paketi olarak sunulan torba yasaların, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olmadığını ve sorunları katmerlendirmekten başka bir işe yaramayacağını dile getirdi.

Sinan Ateş Dosyası ve Yargılamadaki Gecikmeler

Ayrıca Olgun, konuşmasında Sinan Ateş cinayeti dosyasının hala yargılama safhasına geçilememiş olmasını eleştirdi. Bir yılı aşkın bir süredir dava dosyasının açılmamış olmasının, davaya müdahale edildiğine dair kuşkuları değil, gerçekleri gözler önüne serdiğini ifade etti.

Yapılan Düzenlemelerin Eleştirisi

Olgun, 8. Yargı Paketi ile ilgili olarak da eleştirilerde bulundu. Özellikle tazminat komisyonunun sürekli hale gelmesini ve bu durumun makul sürede yargılamanın tamamlanmasının mümkün olmadığının bir anlamda resmen kabul edilmesini eleştirdi. Ayrıca, emekliye yönelik yapılan müjdelerin gerçekçi olmadığını ve emeklilere yönelik yapılan açıklamaların alım gücünü düşürdüğünü belirtti.

Meclisin Etkinliği ve İktidarın Baskısı

Son olarak, Milletvekili Olgun, meclisin etkinliğinin azaldığına ve iktidarın baskısı altında olduğuna dikkat çekti. Özellikle torba yasaların hızla geçirilmesinin ve milletvekillerinin önergelerinin dikkate alınmamasının meclisin etkinliğini azalttığını vurguladı.