Günlük Finans Haberleri ve Analiz - 4 Ocak 2024

TAKİP ET

Afyon Kent Haber günlük finans haberleri ve analizleri sizler için yayınlıyor:

USD/TRY (ABD Doları/Türk Lirası)

ABD borsalarındaki teknoloji endekslerindeki baskı ve FOMC toplantı tutanaklarındaki belirsizlik nedeniyle yaşanan satışlar, Dolar/TL kuru üzerinde etkili oldu. Tutanaklarda faiz indirim beklentilerinin desteklenmesine rağmen zamanlamayla ilgili belirsizlikler nedeniyle baskı devam etti. Dolar endeksi (DXY) güçlenirken, risk iştahındaki kırılganlık devam ediyor. Libya'daki arz kesintileri ve Kızıldeniz'deki gerginlik nedeniyle Brent petroldeki artışlar sürüyor. Bu durum, faiz indirim beklentilerini sınırlıyor. Bugün ABD ve Avrupa genelinde hizmet PMI verileri ile ABD'de ADP özel sektör istihdamı ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Almanya enflasyonu da izlenen diğer bir veri. Yurtiçinde ise risk primi yükselişte, ancak Dolar/TL'de belirgin bir değişiklik gözlenmiyor.

EUR/USD (Euro/ABD Doları)

Düşük risk iştahı ve Dolar'daki güçlenme, EUR/USD paritesini baskı altına aldı. Parite, aylık ortalamasının altına kayarak 1,0945 seviyesine geriledi. Kırılganlık devam ederken, bugünkü veriler ve yarınki tarım dışı istihdam rakamları fiyatlamalarda etkili olabilir. Teknik olarak 1,0945 seviyesi pivot olarak izlenirken, bu seviyenin altında aşağı yönlü riskler devam edebilir. 1,0860 hedefte kalabilir. Ancak 1,0945 üzerinde kalıcılık sağlanırsa 1,1015 hedef olabilir.

XAU/USD (Altın/ABD Doları)

Ons Altın, Dolar'daki güçlenme ve Fed'e yönelik faiz indirimi beklentilerindeki azalma nedeniyle %0,9 oranında değer kaybetti. Ancak jeopolitik riskler ve faiz artışlarına yönelik düşünceler değerli madeni destekledi. Altın, 2.042 seviyesinden günü tamamladı ve bu sabah hafif bir tepki gösteriyor. Önemli destek seviyesi 2.038'de bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça toparlanma ihtimali devam edebilir. Direnç ise 2.066 civarında. Ancak 2.038'in altında 2.016 hedef olabilir. Yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi önemli olacak.