Gazze'de İsrail Askerlerinin Açtığı Ateşte 117 Filistinli Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Gazze'nin kuzeyindeki yardım konvoyuna doğru ilerleyen Filistinlilere İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda en az 117 Filistinli hayatını kaybetti, 760'ı da yaralandı.

Bu üzücü olayın ardından Filistinliler, İsrail askerlerinin doğrudan konvoydakilere ateş açtığını iddia etti. Ancak İsrail ordusu, askerlerinin ve tanklarının uyarı ateşi açtığını ve konvoyu vurmadığını savundu.

İsrail tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin çoğunun izdiham sonucu öldüğü ya da konvoydaki kamyonlar tarafından arbedede ezildiği belirtildi. Ancak Perşembe günü yaşanan bu olaylar, uluslararası kamuoyunda büyük tepki ve endişe yarattı.

İsrail-Filistin Çatışması: Yardım Konvoyuna Yönelik Ateş

Gazze, yıllardır devam eden İsrail-Filistin çatışmalarının merkezinde yer alıyor. İsrail'in sıkı ablukası altında yaşayan Gazze halkı, insani yardım konvoylarına olan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Ancak bu yardım konvoyları, sıklıkla İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kalıyor.

İnsani Kriz ve Acil Yardım Çağrısı

Gazze'deki insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Temel ihtiyaç maddelerine erişimde yaşanan sıkıntılar, insanların günlük yaşamlarını sürdürmelerini imkansız hale getiriyor. Bu nedenle uluslararası toplum, Gazze'ye yönelik acil yardım çağrılarını daha da yükseltiyor.

Uluslararası Tepkiler ve Diplomatik Girişimler

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, uluslararası toplumda büyük endişe yaratıyor. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak derhal sona erdirilmesi çağrısında bulunuyor. Ancak bu çağrılara rağmen çatışmalar devam ediyor.