Ev sahibi olma hayallerine İş Bankası'ndan destek!

TAKİP ET

Konut kredisi arayışında olanlar için İş Bankası, faizlerde indirime gitti ve 1 milyon TL'lik kredi maliyetini duyurdu.

Konut sahibi olma hayali kuranlar için İş Bankası önemli bir fırsat sunuyor. Son dönemlerde konut kredisi maliyetlerindeki artışlarla birlikte pek çok kişi için bu hayal zorlaşırken, İş Bankası'nın faiz indirimi umut oluyor. Banka, 1 milyon TL'ye kadar olan konut kredilerinde faiz oranlarını düşürerek müşterilerine cazip bir teklif sunuyor.

Konut kredisi araştırmaları yapanların radarında şu günlerde İş Bankası var. Bankanın sunduğu konut kredisi kampanyası, uygun maliyetli bir ev sahibi olma şansı sunuyor. Faiz oranlarındaki indirimle birlikte, İş Bankası müşterileri aylık yüzde 3,10 oranında faizle konut kredisi kullanabiliyorlar. Bu faiz oranı, şu an piyasadaki en düşük faizli konut kredilerinden biri olarak öne çıkıyor.

İş Bankası müşterileri, konut kredisi çekmek istediklerinde vade seçeneklerinde bir sınırlamayla karşılaşıyorlar. Banka, müşterilere en fazla 120 ay vade imkanı sunabiliyor. BDDK'nın belirlediği bu sınırlama nedeniyle daha uzun vadeli konut kredisi kullanmak mümkün olmuyor.

Konut kredisi alırken İş Bankası müşterileri, satın alacakları evler üzerine banka lehine ipotek tesis ediyorlar. Bu sayede banka, ek teminat veya kefil istemeden krediyi güvence altına alıyor. Kredi borcu tamamlandıktan sonra ise banka ipoteği kaldırıyor, böylece her iki taraf da güven tesis ediyorlar

İş Bankası'ndan müşteriler 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi kullandıklarında aylık 31.815 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti de 3,8 Milyon TL'yi buluyor.