EMO Yönetim Kurulu: Bilim ve Planlama İle Ekonomik Krize Kalıcı Çözümler Gerekli

TAKİP ET

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, kuruluşunun 69. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bilimin rehberliğinde teknolojik gelişme ve kalkınmanın sağlanabilmesi için stratejik planlamaya gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomik krize karşı geçici önlemler yerine kalıcı çözümler öneren EMO, düşük ücretler ve güvencesiz çalışma şartlarının önüne geçilmesi için acilen istihdam planlaması yapılması çağrısında bulundu.

Açıklamada, enerji, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendislerini kapsayan EMO'nun, bağımsız ve demokratik bir Türkiye için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Ayrıca, özelleştirme ve serbestleştirmeye dayalı politikaların terk edilmesi gerektiği ifade edilerek, bilimsel evrakların incelemesi ve meslek sorunlarına çözüm bulma amacının EMO'nun öncelikleri arasında olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin kapitalist ülkelerin pazarı değil, teknoloji üreticisi olması gerektiğine vurgu yapılırken, ekonominin özelleştirmeye dayalı modelinin ülkeyi fakirleştirdiği ve adaletsizlik yarattığı ifade edildi. Türkiye ekonomisinin kırılgan bir durumda olduğu, işsizlik, yoksulluk, ve hayat pahalılığının tüm toplum kesimlerini tehdit ettiği belirtildi.

Son olarak, yaşanan krizin mühendis, mimar ve şehir plancılarının hayatlarını da olumsuz etkilediği ve özellikle kadın mühendislerin daha fazla zorlukla karşılaştığı vurgulandı. Açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararından vazgeçilmesi gerektiği ifade edildi.