Emirdağ Zabıtası Sahte Dilencilere Operasyon Düzenledi: Para Ele Geçirildi!

TAKİP ET

Emirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara karşı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda dilencilerin üzerinde yüklü miktarda para ele geçirildi.

Denetimlerde Çoğu Kadın ve Çocuktan Oluşan Dilenciler Yakalandı

Zabıta ekipleri, kent merkezi genelinde yapılan denetimler kapsamında vatandaşlardan para dilenen, çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınan şahıslara karşı denetim yaptı. Denetimlerde çoğu kadın ve çocuklardan oluşan dilenciler Zabıta Müdürlüğüne getirildi.

Dilencilerin Üzerinde Ele Geçitilen Paralar Tutanaklarla Belgelendi

Yapılan operasyonlarda alınan ve vatandaşların iyi niyetini suiistimal ettiği tespit edilen dilencilerin üst aramasında çıkan paralar tutanaklarla tespit edildi. Ele geçirilen paraların yasal yollarla sahiplerine iade edileceği bildirildi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu: "Emirdağ'ın Huzurunu Bozan Hiçbir Duruma Müsamaha Göstermeyeceğiz"

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın rahatsız edilmemesi ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak için zabıta ekiplerimiz sürekli olarak denetimlerini sürdürecektir. Halkımızdan gelen şikâyetleri değerlendirerek, bu tür olumsuzluklara karşı etkin bir mücadele veriyoruz. Emirdağ’ın huzurunu bozan hiçbir duruma müsamaha göstermeyeceğiz.” dedi.

Başkan Koyuncu Vatandaşlardan Destek İstedi

Başkan Koyuncu, dilencilikle mücadelede vatandaşların da desteğinin önemli olduğunu belirterek, “Dilencilikle ilgili şikâyetlerini belediyemizin çağrı merkezine veya zabıta birimlerine bildiren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hep birlikte daha huzurlu ve güvenli bir Emirdağ için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.