Emirdağ'ın Çatallı Köyü Şehitliği Milli Mücadelede Anıldı

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen Milli Mücadelede Emirdağ Kutlama ve Anma Programı kapsamında "Şehitlik" olarak tescillenen Çatallı Köyü Şehitliği ziyaret edildi. Program, şehitlerimizin anısını yaşatmak ve tarihi olayları hatırlatmak amacıyla gerçekleştirildi.

Şehitliğin başında Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve ardından şehitlerimiz ve vatan için canlarını feda eden diğer şehitlerimiz için dualar edildi. Şehitlik ziyareti sırasında Şair/Yazar Ahmet Urfalı tarafından Çatallı Köyü Şehitliği'nin tarihçesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çatallı Şehitliği'nin hikayesi Milli Mücadele dönemine dayanıyor. Yunan uçaklarının keşif uçuşları sırasında Çatallı köyünde gözetleme yapan 65. Piyade Alayı'ndan 6 askerimiz düşman ateşi sonucunda şehit düştü. Çatallı köyü halkı tarafından şehitlerimiz defnedildi ve ilerleyen süreçte askerlerimizin defnedildiği yer etrafı çevrilerek şehitlik abidesi haline getirildi.

Kaymakam Osman Bilici, bu tescillenme sayesinde şehitlerin anısının daha iyi korunacağını belirterek Çatallı halkına teşekkür etti. Ziyarete Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, kurum amirleri ve köy halkı katıldı. Ziyaret sonrası köylü kadınlar tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu