Emeklilikte Adalet Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği Büyük İstanbul Mitingine Hazırlanıyor!

TAKİP ET

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Büyük İstanbul Mitingi Düzenliyor

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Büyük İstanbul Mitingi ile ses getirecek. 21 Ocak Pazar günü saat 14:00'te Kartal Miting Alanı'nda gerçekleşecek etkinlikte, emeklilik konularında adalet talepleri dile getirilecek.

EMADDER Afyonkarahisar Temsilcisi Hasan Demir, miting için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Bizler de otobüslerle Afyonkarahisar'dan yola çıkarak 21 Ocak'ta miting alanında yerimizi alacağız," dedi.

EYT Sonrası Kademeli Emeklilik Sistemi Geliyor mu?

EYT düzenlemesinin ardından, erken emeklilikten yararlanamayanlar için umut verici bir gelişme yaşanıyor. 2000-2008 yılları arasında SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na kayıtlı olanlar için kademeli emeklilik sistemi gündeme geldi. A Haber'de yer alan habere göre, vatandaşlara erken emeklilik ayrıcalığı sunacak bu düzenleme, prim ve yaş şartları sağlandığında emekli maaşı alma imkanı tanıyacak.

Kademeli Emeklilikte Şartlar Nasıl Belirleniyor?

Kademeli emeklilikte SSK'lı, BAĞ-KUR'lu ve Emekli Sandığı'na tabi çalışanlar için belirli yaş ve prim günü şartları bulunuyor. İşte, bu şartlara göre kademeli emeklilik:

SSK'lı Kadınlar ve Erkekler: 20-25 yıl sigortalılık süresi ve 5000-5975 prim günü arasında.

BAĞ-KUR'lu Kadınlar ve Erkekler: 7200-9000 prim günü.

Emekli Sandığı'na Tabi Kadınlar ve Erkekler: 7200-9000 prim günü.

SGK Kademeli Emeklilik Tablosu

2000-2008 Arası Girişi Olanlar: 43-51 yaş aralığı ve 6.250-6.925 prim günü şartlarına tabi.

2001-2008 Arası Girişi Olanlar: Yaş aralığı ve prim günü miktarı yıllara göre kademeli olarak artıyor.

Bu yeni düzenleme ile milyonlarca çalışan, EYT'yi kaçırmış olsa bile kademeli emeklilikle emekli olma şansı bulabilecek.