Emeklilerin Beklediği İkramiye Ödemesi Hakkında Yeni Bilgilendirme!

TAKİP ET

Emeklilere 5.000 Türk lirası tutarında ödenmesi planlanan ikramiye ne zaman ödenecek, kimler alabilir, kimler alamaz ve ödeme hangi yöntemle yapılacak? Bu ve benzeri sorulara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan yanıtlar geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyeleriyle ilgili yeni bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Işıkhan, özellikle şehirdeki emekli vatandaşların, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak belirlenen 5 bin TL ikramiye ödemesi hakkındaki detayları aktardı.

Bu ödemenin doğrudan maaş hesaplarına yatırılacağını doğrulayan Bakan, emekli vatanaşların ikramiye yatma tarihleri hakkında merak ettikleri sorulara yanıt verdi. Ancak, tüm kuşkulara rağmen henüz ikramiye yatırılmadı.

"Beklediğimiz ikramiye ne zaman yatacak?" sorusu birçok emeklinin kafasını kurcalarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan durumu "Tüm çalışmalarımız devam ediyor, görünen o ki ödemeler Kasım'ın 15'i geçmeyecek." cümleleriyle netleştirdi.

Bakan, bu ikramiye ödemesinden kimlerin yararlanabileceğini de paylaştı. Emekli aylığı almakta olanlar, dul ve yetim aylığı alanlar ile sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler, sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat edenlerin geride kalan hak sahipleri ve yurtdışı hizmet birleştirmesi yaparak emekli olan kişiler ikramiyeyi alabilecekler.

Bununla birlikte, bazı emeklilerin bu ödemeden yararlanamayacağını belirten Bakan Işıkhan, emekli olup çalışmaya devam eden kişilerin ikramiye alamayacaklarını açıkladı. Bu net açıklamalar sonrası emeklilerin ikramiye alıp alamayacakları konusundaki belirsizlikler büyük ölçüde son bulmuş oldu.