Dövizde Düşüş Trendi Başladı: Merkez Bankası Alıcı Konumuna Geçti

TAKİP ET

Merkez Bankası'nın son açıkladığı politika faizi kararında 500 baz puanlık artışa giderek faizleri yüzde 50 seviyesine çıkarması ve 31 Mart yerel seçimlerinin ardından döviz piyasalarında dengeler değişmeye başladı.

Merkez Bankası'nın dün itibarıyla döviz piyasalarında alıcı pozisyonuna geçtiği belirtildi.

Dolar kuru, 31,90 TL seviyesine düşmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın döviz alımlarının başladığı ifade ediliyor. Ancak, TCMB'nin doğrudan müdahale kapsamında gerçekleştirdiği döviz alım miktarıyla ilgili detaylı bir açıklama yapılmıyor.

Merkez Bankası'nın haftalık para ve banka istatistiklerine göre, 29 Mart itibarıyla brüt döviz rezervleri 1 milyar 934 milyon dolar azalışla 68 milyar 748 milyon dolara indi. Altın rezervleri ise aynı dönemde 1 milyar 215 milyon dolar artarak 54 milyar 378 milyon dolara yükseldi. Toplam rezervler ise bir önceki haftaya kıyasla 718 milyon dolar azalarak 123 milyar 126 milyon dolara geriledi.

Döviz piyasalarındaki bu gelişmeler, yakından takip edilen ekonomik dengelerin ve politikaların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.