Dinar Belediye Başkanı, Atatürk'ün Vefatının 85. Yıldönümünde Programlara Katıldı

TAKİP ET

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programlara katıldı.

Başkan Sarı, önce Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine katıldı. İlçe Kaymakamlığı çelenginden sonra, belediye çelengini Atatürk Anıtı'na bıraktı. Daha sonra saat 09.05'te Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen programa katılan Başkan Sarı, İlçe Kaymakamı Kemal Duru ve öğretmen Adnan Demiral tarafından yapılan konuşmaları dinledi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra şiirler, oratoryo gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi de yer aldı.

Programın sonunda ise düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödülleri İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ve Cumhuriyet Başsavcı vekili Şeyma Duman takdim etti. Başkan Sarı, Atatürk'ü vefatının 85. yıldönümünde saygıyla anmanın önemini vurguladı ve toplumun Atatürk'ün fikirlerine ve ilkelerine sahip çıkması gerektiğini belirtti.