Dikkatli Olun! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) önemli uyarı! Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor. Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Detaylar için haberimizi okuyun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor. Bu hava olayları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinin Altında

MGM'nin tahminlerine göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde ise genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Adana'nın kuzey ve Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Rüzgar Güçlü Esecek

Rüzgarın ise Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu nedenle bu bölgede yaşayan vatandaşların çatı uçması, ağaç devrilmesi ve elektrik hatlarında kopmalar gibi durumlara karşı tedbirli olması gerekiyor.

Yetkililerden Uyarı:

Yetkililer, vatandaşları bu hava olayları sırasında dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.