Davutoğlu: Süper Kupa Finali Skandalı TBMM Gündeminde

TAKİP ET

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, şeffaflığın önemine vurgu yaparak, "Süper Kupa finali ile ilgili yaşananlar devletin kriz yönetme kabiliyetini hazin bir şekilde ortaya koyuyor.

Bilgi kirliliğini dağıtmak için doğru sorular sormak gerekiyor. dedi. Davutoğlu, TBMM'de bir Meclis araştırması önergesi vereceğini belirterek, Uluslararası itibarımızı sarsan bu olayın şeffaf bir şekilde araştırılması ve sorumluların cezalandırılması zorunludur. açıklamasını yaptı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin uluslararası itibarını sarsan Süper Kupa finali skandalını TBMM gündemine taşıyacak. Davutoğlu, şeffaflığın önemine vurgu yaparak, Süper Kupa finali ile ilgili yaşananlar devletin kriz yönetme kabiliyetini hazin bir şekilde ortaya koyuyor. Bilgi kirliliğini dağıtmak için doğru sorular sormak gerekiyor. dedi.

Davutoğlu TBMM'ye Meclis Araştırması Önergesi Verecek

Davutoğlu, TBMM'deki gruplarının bütün gerçekleri ortaya çıkarabilmesi amacıyla bir Meclis araştırması önergesi vereceğini ifade etti. Bu olayın bütün yönleriyle şeffaf bir şekilde araştırılması, kamuoyuna soru işareti bırakmayacak bir açıklama yapılması ve sorumlulara gerekli müeyyidelerin uygulanması bir zorunluluktur. diyen Davutoğlu, olayın detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası İtibarı Sarsan Olay

Süper Kupa finali skandalının Türkiye'nin uluslararası itibarını sarsan bir olay olduğunu belirten Davutoğlu, bu tür durumların detaylı bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti. Ülkemizin uluslararası itibarını sarsan bu olayın bütün yönleriyle şeffaf bir şekilde araştırılması, bu araştırma sonucunda kamuoyuna soru işareti bırakmayacak bir açıklama yapılması ve sorumlulara gerekli müeyyidelerin uygulanması bir zorunluluktur. şeklinde konuşan Davutoğlu, TBMM'nin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini belirtti.