CYBH Testi Sayesinde Şüpheleriniz Ortadan Kalksın

TAKİP ET

Bulaşıcı hastalıkların artmasıyla beraber teşhisi yapabilmek için çok çeşitli testler de ortaya çıkmıştır.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar oldukça strese sokan ve hastalığın seyrini ölüme kadar götürebilen hastalıklar arasında yer alır. Kolay bir şekilde yapılan cybh testi sayesinde bulaşıcı hastalık teşhisi erken dönemde konulabilir.

CYBH Testi Nedir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar son dönemlerde insanlığın en büyük sorunları haline gelmişken bu durumda cybh testi en çok tercih edilen testler arasında yer almıştır. Bulaşıcı hastalıkların teşhisi için tercih edilen bir testtir.

CYBH Testi Nasıl Uygulanır?

Bulaşıcı hastalıkların teşhisi için en tercih edilen testler en çok genital bölge üzerinden yapılan çalışmalardır. Genel olarak cybh testi de genital bölge üzerinden pamuklu bir çubuk yardımıyla akıntının alınmasıyla yapılır.

Hangi CYBH Testlerini Yapmalıyım?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan şüphelenen kişiler gösterdikleri belirtiler üzerine bir test yaptırmalıdır. Bu nedenle bir doktora başvurarak belirtileri anlatmalıdır. Doktorlar ise kişinin gösterdiği belirtilere yönelik olarak bir ya da birden fazla test yaptırır.

En Çok Yapılan CYBH Testleri Nelerdir?

Bulaşıcı hastalıkların artmasıyla beraber teşhisi yapabilmek için çok çeşitli testler de ortaya çıkmıştır. Şu an en çok yapılan cybh testinin çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

HPV

Herpes

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Klamidya

Bel Soğukluğu

Hepatit B

Hepatit C

Frengi

Kasık Biti

HIV

Trikomonas

Alerji Testi Nedir?

Vücudun bağışıklık sisteminde yaşanan bir problem yüzünden alerji oluşabilir. Alerjiler doğuştan olduğu gibi sonradan da gelişebilir. Gelişen alerjinin tespiti alerji testi ile oldukça kolay bir yöntemle yapılabilir.

Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Genel olarak aynı yöntemler kullanılsa da insanların nelere alerjisi olup olmadığını göre testin nasıl yapıldığı değişir. Ancak genel olarak alerji testi vücut üzerinde açılan çizikler üzerinden uygulanır. Alerjen yapan maddeler bu çizikler üzerine damlatılır. Buna yönelik olarak cildin reaksiyonu incelenir.

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Genel olarak insanların daha çok yaşadığı alerji çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

Gıda alerjisi (soya, süt, buğday, yer fıstığı, vb.),

Evcil hayvan alerjisi (tükürük, tüy, deri vb.),

Lateks alerjisi,

İlaç alerjisi,

Böcek ısırığı alerjisi (ateş karıncası, arı vb.),

Toz akarları alerjisi,

Polen alerjisi (mevsimsel olarak yaşanan alerji),

Kimyasal madde alerjisi.

Alerji Testi Aç Karnına Mı Yapılır?

Alerji testleri kan testleri gibi aç ya da tok karna yapılma gibi kurallara sahip değildir. Bu nedenle doktor herhangi bir şey söylemediyse açlık önemli bir konu değildir.

İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?

İlaçlara alerjisi olan kişiler hastalandığı zaman her ilacı kullanamaz. Bu nedenle kullanılabilecek ilaçların tespit edilebilmesi için ilaç alerji testi yapılır. Diğer alerji testlerinde de olduğu gibi cilt üzerine çizik atılır ve ilaç içerisindeki maddelerin bulunduğu tüplerden birer birer damlatılır. Buna yönelik olarak da tepkiler incelenir.

Açılan çizikler üzerinde bir tepki oluştuğu ve kızarıklık olduğu zaman o kişinin o maddeye alerjisi var demektir.

Kaynak: https://www.labistanbul.com.tr/alerji-testi.html