Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü'nde Gazze'deki İnsanlık Dramını Vurguladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de yaşanan trajediye dikkat çekerek dünya liderlerine çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü'nde yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan insanlık dramını vurgulayarak dünya liderlerini harekete geçmeye çağırdı. 7 Ekim'den beri Gazze'de yaşanan barbarca katliamlara değinen Erdoğan, sadece çocukların ve bebeklerin değil, aynı zamanda insanlığın da katledildiğini belirtti.

Erdoğan, Maalesef dünya bu imtihanda sınıfta kalmıştır. Bu özel günü ilan etmiş olan Birleşmiş Milletleri, Gazzeli masum çocukların aylardır bombalarla katledilmesine karşı artık somut bir adım atmaya, dünya 5'ten büyüktür anlayışıyla harekete geçmeye davet ediyorum. şeklinde konuştu.

Tüm devletleri, Gazze'deki çocukların yanı sıra insanlığın onurunu ve haysiyetini korumaya çağıran Erdoğan, İsrail'e karşı açık bir tavır alınması gerektiğini vurguladı. Türkiye olarak Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. diyen Erdoğan, adaletin ve insanlık değerlerinin savunucusu olacaklarını belirtti.