Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hatay'a Yeni Bir Dönemle Yürüyoruz"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Hataylılara Selam

Erdoğan, Hataylıları selamlarken, gençlere, hanımefendilere ve dava arkadaşlarına teşekkür etti. Ayrıca, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Hatay'ın Yeniden İnşası

Hatay'ın medeniyetlerin beşiği olduğunu vurgulayan Erdoğan, deprem sonrası hızla çalıştıklarını belirterek, 390 bin hak sahibi vatandaşın evinin anahtarını alana kadar çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Hatay'a Söz Veriyoruz

Hataylılara söz veren Erdoğan, zorluklar karşısında durmadan, dinlenmeden Hatay'ı daha güvenli, canlı ve görkemli bir şehir haline getireceklerini ifade etti. Hükümetin öncelikli gündem maddesinin deprem sonrası şehirlerin yeniden inşası ve ihyası olduğunu belirtti.

Hatay'ın Vizyon Eksikliği

Hatay'ın kamu yatırımlarını eksiksiz alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkarmakta zorlandığını söyleyen Erdoğan, Mehmet Öntürk ve ekibinin Hatay'ı yeni bir dönemin kapılarını aralayacağına inandığını ifade etti.

Gerçek Belediyecilik Anlayışı

Erdoğan, gerçek belediyecilik anlayışının özünde afetlere dayanıklı, dirençli, sağlam yerleşim yerleri inşa etmek olduğunu belirterek, sosyal belediyecilik hizmetlerini genişleteceklerini, aileyi koruyacaklarını ve ihtiyaç sahiplerine destek olacaklarını söyledi.

Birlik ve Dayanışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'ın her anında yanlarında olacak belediye başkanlarıyla yönetileceğini ve dayanışma içinde olacaklarını ifade etti. Küçük hesapların olmadığını, Türkiye ve Türk milletinin esenliği, huzuru ve bekasının asıl önemli olduğunu vurguladı.

Cumhur İttifakı'nın Duruşu

Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak dün nerede durduysa bugün de aynı yerde dimdik durduklarını belirterek, Türk siyasetinin böyle bir duruma düşürülmesine üzüldüklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca AK Parti'nin Hatay ilçe adayları da tanıtıldı. Adaylar şu şekildedir:

Altınözü: Rıfat Sarı

Antakya: İbrahim Naci Yapar

Arsuz: Değer Tultak

Belen: İbrahim Gül (MHP)

Defne: Gökhan Köse

Dörtyol: Oğuz Uçar (MHP)

Erzin: Erhan Akı (MHP)

Hassa: Selahattin Çolak

İskenderun: Mehmet Dönmez

Kırıkhan: Ömer Erdal Çelik

Kumlu: Mehmet Deli

Payas: Bekir Altan

Reyhanlı: Ahmet Selman Yumuşak

Samandağ: Seyit Ali Aslan

Yayladağı: Mehmet Yalçın