Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet, 85 milyonun ortak değeridir

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

Necip Fazıl Kısakürek'in Anısına

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in manevi mirasını yaşatma amacıyla verdiğimiz ödüllerin onuncusunda yine bir aradayız. Her birine üstadın hatırasına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

Üstadın aramızdan ayrılışının 40. yıl dönümüydü. Hakka yürüyüşünün 40. sene-i devriyesinde büyük şair, mütefekkir, dava ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek'i bir kez daha rahmetle yad ediyorum.

Üstadın İzinden Giden Gençler

Üstad Necip Fazıl; siyasi, sosyal ve kültürel bakımdan Türkiye'nin en sancılı, en zor döneminde yaşadı. O, zaman ve mekan şuuruna sahip büyük bir iman ve dava adamıydı.

Yeni yetişen gençlerimizin üstatlarından devraldıkları emaneti hakkıyla taşıyıp, daha da yücelterek kendilerinden sonrakilere en güzel şekilde teslim edeceklerine inanıyorum.

Ayasofya'nın Özel Yeri

Ayasofya'yı açan cumhurbaşkanı olarak anılmak inanın bizim gönül dünyamızda şereflerin en büyüğü idi. Rabbime bir kez daha bizlere bu onuru, bu şerefi, Ayasofya'nın esaretine son verme bahtiyarlığı bahşettiği için sonsuz hamd ediyorum.

Ayasofya'yı biz açık ama onu koruyacak olanlar elbette gençlerimizdir. Gençlerimizin bu mukaddes emanete layıkıyla sahip çıkacağına yürekten inanıyorum.

Türkiye'nin Gelişimi ve Siyasi Durum

Son 21 yılda attığımız kararlı, cesur ve dirayetli adımlarla siyasetteki vesayet sistemini bitirdik. Türk siyasetini tarihinin en çoğulcu, en renkli temsil kabiliyeti en yüksek yapısına kavuşturduk.

Son dönemde bu çevrelerin giderek artan pervasızlıklarını kendileri dışında herkese hakaret ederek susturmaya çalışmalarını, ülkemizin kültür, sanat, spor ve medya camiasında kurdukları ahbap çavuş düzeninin artık dağılmaya başladığının işaretleri olarak değerlendiriyoruz.

Cumhuriyet ve Toplumsal Değerler

Cumhuriyet, 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin banisidir. Türkiye'nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor.

Türkiye'nin kültür sanat iklimi mutlaka hak ettiği seviyelere ulaşacaktır. İnşallah bunu da sizlerle birlikte başaracağız.

Spor ve Muhalefet Eleştirisi

Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü burada altını çizerek vurgulamak istiyorum. Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil, başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur.

Dünkü hadiseden dolayı futbol severlere ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet, 85 milyonun ortak değeridir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu önemli konuşması, Türkiye'nin kültürel ve siyasi gündemine dair çeşitli konulara vurgu yaparak devam etti