Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklıyor: İstanbul ve 26 İlin AK Parti Adayları Belli Oluyor!

TAKİP ET

Türkiye, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlere odaklanırken, AK Parti'de kritik an geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda İstanbul başta olmak üzere 26 ilin adaylarını resmen duyuruyor.

Erdoğan'dan Gazze'ye Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında sadece yerel seçimlere değil, aynı zamanda uluslararası konulardaki hassasiyetine vurgu yaptı. İsrail'in Gazzeli kardeşlere yönelik saldırılarına karşı bir kez daha destek mesajı veren Erdoğan, "Araştırmalar sonunda adaylarımızı belirledik. 30 yıllık birikim ve donanıma sahibiz. Türkiye'de belediyecilik anlayışında yepyeni bir çığır açtık. Elde ettiğimiz başarılarla ülke yönetimine talip olduk." ifadelerini kullandı.

Yerel Seçimler İçin Hazırız

31 Mart 2024 seçimlerine sayılı günler kala, AK Parti'nin stratejisi ortaya çıktı. Erdoğan, "Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti" sloganıyla 11 büyükşehir ve 15 şehir adayını tanıttı. "İstanbul çöp, çukur, çamur olarak tanımlanmıyor muydu? Bunlardan İstanbul'umuzu nasıl temizlediysek şimdi de tüm Türkiye'de bu temizlik için yola çıktık." diyerek, partisinin yerel yönetimlerdeki başarı hikayesini vurguladı.

"Milletimizin Huzuruna Gerçek Belediyecilik Sözümüzü Getiriyoruz"

Erdoğan, aday belirleme sürecinde şehirlerin her anında yanında olacak donanımlı adayları seçtiklerini belirtti. "Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin diyoruz. İşte bu anlayışla kendini değil, kentini düşünen, proje üreten, kibirle değil, tevazuyla hareket eden belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz." diyerek, vatandaşları beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti olmadığı konusunda uyarmış oldu.

Seçim Startı 15 Ocak'ta Verilecek

AK Parti, 31 Mart 2024 seçimleri için büyük bir hazırlık içerisine girdi. Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak 31 Mart'ta seçim zaferlerimize en büyük halkayı ekleyeceğimize inanıyoruz. 30 büyükşehir ve 519 ilçesi, 51 ili ve 403 ilçesi, 390 beldesiyle belediyecilikte yeni bir dönemin kapıları aralanıyor." şeklinde açıklamalarda bulundu. Seçim kampanyasının startının 15 Ocak'ta verileceğini belirten Erdoğan, gece gündüz sahada olacaklarını vurguladı.