Covid-19 ve Diğer Viral Enfeksiyonlarla Başa Çıkmanın Yolları

TAKİP ET

Mevsimsel olarak artan Covid-19 vakalarının yanı sıra, Dünya Sağlık Örgütü'nün uyarısına göre grip, RSV ve çocukluk çağı zatürresi gibi diğer virüslerde de artış görülüyor.

Propolis: Doğal Bir Destek

Arı ürünleri uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı da propolisin viral ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı etkili olduğunu belirtiyor. Propolis, bilimsel araştırmalarda RSV, Rhinovirüs, İnfluenza ve Covid-19 gibi virüslerle mücadelede olumlu etkiler gösterdiği ortaya konan bir doğal üründür.

Bilimsel Çalışmaların Işığında Propolis

Samancı, Kyushu Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmanın propolisin RSV enfeksiyonuna bağlı pnömoni üzerinde olumlu etkilerini gösterdiğini, Kanada'da yürütülen başka bir çalışmanın propolisin Rhinovirüs enfeksiyonlarına karşı etkili olduğunu belirtildi. 

Türkçe Toprağın Gücü: Anadolu Propolisi

Türkiye'deki bir çalışmada ise, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Anadolu Propolisi'nin Covid-19'a karşı koruyucu etkisinin incelendiği belirtiliyor. Bu çalışmada Anadolu Propolisi alan grupta Covid-19'a karşı yüzde 98 oranında istatistiksel anlamlı bir koruyuculuk tespit edilmiştir.