CMK Kapsamında Yapılan Görevlendirmeler İçin Yeni Ödeme Tarifesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

TAKİP ET

Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsamında görevlendirilen müdafiler ve vekiller için 2024 yılı ödeme tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak belirlendi.

Hukuki yardımların, soruşturma ve kovuşturma makamlarının talepleri doğrultusunda görevlendirilen müdafiler ve vekillere ödenecek meblağları belirleyen yeni tarife, detaylarıyla Resmi Gazete'de yer aldı.

Görev Tiplerine Göre Ödeme Detayları

Yapılan düzenlemeye göre, soruşturma evresinde takip edilen işler için 2 bin 292 TL, sulh ceza hakimlerinde takip edilen işler için 3 bin 570 TL ödenecek. Ayrıca, asliye ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için 3 bin 930 TL, seri muhakeme usulü uyarınca takip edilen işler için bin 641 TL, ağır ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için 7 bin 50 TL, çocuk mahkemelerinde takip edilen davalar için 3 bin 930 TL, çocuk ağır ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için 7 bin 50 TL, icra ceza ve fikri ve sınai haklar ceza mahkemeleri ile infaz hâkimliklerinde takip edilen davalar için 3 bin 930 TL ödenecek.

Yargıtay ve Bölge Adliye Mahkemeleri İçin Belirlenen Ücretler

Kanun yolları mahkemeleri kapsamında bölge adliye mahkemelerinde görüşen duruşmalı davalar için 7 bin 50 TL, Yargıtay'da görülen duruşmalı davalar için 7 bin 937 TL ödeme yapılacak.