CHP Milletvekili Köksal taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini vurguladı

TAKİP ET

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) özerk yapısının bozularak yolsuzluk ve usulsüzlüklere kılıf mı hazırlanmak istendiğini sordu.

Köksal, 2018 yılında OHAL KHK'sı ile taşeron işçilere kadro verildiğini ancak halen kadro bekleyen taşeron işçilerin olduğunu belirtti. Ayrıca, kitlerde çalışan taşeron işçiler, hastane, yemekhane, HBYS çalışanları, Karayolları, Radyoloji, Kamu Çağrı Merkezi çalışanları, kiralık araç şoförleri, 4 Aralık mağdurları ve belediye şirket işçilerinin ne zaman kadroya geçeceğini sordu. Konuşmasında Köksal, taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini ve bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) özerk yapısının bozulma tehlikesine dikkat çekti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında Köksal, SGK'nın yolsuzluk ve usulsüzlüklere kılıf mı hazırlanmak istendiğini sorguladı. Köksal, 2018 yılında OHAL KHK'sıyla taşeron işçilere kadro verilmesine rağmen hâlâ kadro bekleyenlerin olduğunu vurguladı. Kitlerde, hastanelerde, yemekhanelerde, HBYS çalışanlarında, Karayolları'nda, Radyoloji'de, Kamu Çağrı Merkezi'nde, kiralık araç şoförlerinde, 4 Aralık mağdurlarında ve belediye şirketlerindeki işçilerin kadroya geçiş tarihlerini sordu. Köksal, taşeron işçilere kadro verilmesinin önemine dikkat çekerek, konuyla ilgili gereken adımların atılması gerektiğini belirtti.