Çay İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün Kapatılması Tepkilere Yol Açtı!

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Yeşilçay ilçesinde nüfus azalması gerekçe gösterilerek Çay İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün Toplum Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülmesi kararı tepkilere yol açtı. İYİ Partili Olgun, AKP'yi beceriksizlikle suçladı.

Afyonkarahisar'ın Yeşilçay ilçesinde, nüfus azalması gerekçe gösterilerek Çay İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün Toplum Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülmesi kararı büyük tepki çekti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, bu kararı sert bir dille eleştirdi ve AKP'ye beceriksizlik suçlaması yöneltti.

Olgun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"22 yıldır ülkeyi yöneten, daha doğrusu yönetemeyen AKP iktidarının yeni bir beceriksizliğini hep birlikte izlemekteyiz. Ülkede sadece yandaşlarına rant sağlamaktan başka bir icraatı olmayan AKP, mevcut kazanımlara dahi sahip çıkmamaktadır. Bunun son örneği Afyonkarahisar'ın Yeşil Çay'ımızın ilçe Sağlık Müdürlüğü'nün ilçe nüfusunun azalması bahane gösterilerek Toplum Sağlığı Merkezine dönüştürülmesidir."

Olgun, Çay ilçesine yapılan hizmetsizlikleri de sıralayarak şunları söyledi:

"1978'de Çay ilçemizde açılan ve binlerce vatandaşımıza ekmek kapısı olan SEKA kâğıt fabrikasını yok pahasına siz sattınız, Çay Meslek Yüksek Okulunu işlevsiz hale siz getirdiniz. Gençlerimize, Çayımıza yazık değil mi? Afyonkarahisar'ımıza hizmeti boş vaatlerde arayanlar, istihdam nedir bilmeyenler Ankara'da bir dizi temaslarda bulunarak ilimize yapılacak hizmet ve projeleri görüşmüşler. Sevsinler sizin temaslarınızı. Bir zamanlar 45 bin nüfusa ulaşan Çay ilçesinin nüfusu sizlerin beceriksizliğinizin sonucu 30 binin altına düştü ve ilçe sağlık müdürlüğü Toplum Sağlığı merkezine dönüşüyor. Beyler laf değil hizmet yapıyormuş. Yazıklar olsun. İşte Afyonumuza ve Çayımıza verdiğiniz hizmet ve değer bu kadar. Çay ilçe Sağlık Müdürlüğünün kapatılması, ilçe nüfusunun 30 binin altına düşmesi sizin ayıbınızdır. Elbet halkımız bunun faturasını size kesecektir."

Olgun'un açıklamaları ilçede büyük yankı uyandırdı. Birçok vatandaş da sosyal medyada Çay İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün kapatılmasına tepki gösterdi.