Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı İçin Yeniden Yola Çıkıyor

TAKİP ET

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) tecrübeli isimlerinden Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'da 2 dönem Belediye Başkanlığı görevini üstlendikten sonra İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine seçilmişti. Şimdi ise Çoban, Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmak amacıyla yeniden Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Çoban, partisi AK Parti'nin Koordinasyon Başkanı Talha Akkaya'ya başvuru dosyasını teslim ederek, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için resmi aday adaylığını duyurdu. Kurucusu olduğu AK Parti'de İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclis Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenen Çoban, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Yakın çalışma arkadaşlarım ve halkımız bilir. Bulunduğum hiçbir görevde Rabbimin yardımıyla partimin ve halkımın yüzünü kara çıkarmadık. Zor şartlarda bile hep en iyiyi, en güzeli yakaladık, hamdolsun büyük başarılara da imza attık."

Çoban, 2009 yılında Belediye Başkanlığı görevini devraldığındaki zorlu koşulları anlatarak, o dönemdeki sorunlara çözüm ürettiklerini ve büyük başarılar elde ettiklerini ifade etti. Çoban'ın anlattığı anılar arasında, belediyenin ilk günlerinde eksikliklerin yaşandığı ve yapılan projelerle bu eksikliklerin giderildiği öne çıkıyor.

Çoban, şehre hizmet etmenin önemini vurgulayarak, "Belediye Başkanları, şehrin her kesiminin her hal ve şartta sığınabileceği bir liman, güven duyabileceği bir insan olmalıdır. Başkan dediğin, şehrin lokomotifi olmalıdır. Saydığım tüm gruplarla 10 yıl boyunca birlikte çalıştık. Bu sayede çok projeler ürettik, kazanımlar elde ettik. Hiçbirisiyle kavga etmedik. Kamu gücünü kullanan bakanlarımızla, valilerimizle, milletvekillerimizle, sivil ve askeri idarecilerle, parti teşkilatımızla geçmiştekilerin aksine yine kavga etmedik. Bu yüzden ilk günden beri polis koruması olmayan tek il belediye başkanı oldum." şeklinde konuştu.

Burhanettin Çoban'ın Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamasıyla birlikte, 2024 yerel seçimleri için kentteki siyasi rekabet daha da kızışmış gibi görünüyor