Burdur Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Skandalı: Hastalar Bulantı ve Kusma Şikayetiyle Geri Döndü, 18 Hasta Sevk Edildi!

TAKİP ET

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz skandalı! Hastalar bulantı ve kusma şikayetiyle geri döndü, 18 hasta sevk edildi! Diyaliz sonrası hastalar tek tek rahatsızlandı, durum ağırlaşan 18 hasta ambulanslarla çevre illere sevk edildi. Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Burdur Valiliği soruşturma başlattı.

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi alan hastalar, evlerine döndükten sonra bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye geri dönmek zorunda kaldı. Bazı hastaların durumu o kadar ağırlaştı ki ambulanslarla çevre illere sevk edildi. Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Burdur Valiliği soruşturma başlattı.

Diyaliz Sonrası Hastalar Tek Tek Rahatsızlandı:

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs Cumartesi günü diyaliz tedavisi gören hastalardan 31'i, tedavi tamamlandıktan sonra evlerine gönderildi. Fakat kısa bir süre sonra bazı hastalar baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe gibi şikayetlerle hastaneye geri döndüler.

Durum Ağırlaşan 18 Hasta Sevk Edildi:

Hastaların durumunun ağırlaşması üzerine Burdur Devlet Hastanesi yetkilileri derhal harekete geçti. Gün içinde diyaliz alan tüm hastalara ulaşılarak hastaneye geri dönmeleri istendi. Geri dönen hastalara ilk müdahale yapıldıktan sonra 18'i Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Bucak'taki hastanelere sevk edildi. Bazı hastaların entübe olduğu da öğrenildi.

Diyaliz Merkezi Kapatıldı, Soruşturma Başlatıldı:

Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Burdur Valiliği soruşturma başlattı. Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi önlem olarak kapatıldı. Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü toplam 31 hasta diyalize girmiştir. Diyaliz işlemi tamamlanıp eve nakli sağlanan hastalardan bazılarının baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetleri ile hastaneye başvurmaları üzerine, gün içerisinde diyalize giren tüm hastalara ulaşılarak, hastaneye geri çağrılmıştır."

Hastalara Geçmiş Olsun Dilekleri:

Burdur Valiliği açıklamasında ayrıca hastalara geçmiş olsun dilekleri de yer aldı.

"Süreç ve hastaların durumu yakından takip edilmekte olup, tedavileri devam eden hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."