Burcu Esmersoy Kimdir? Kaç Yaşındadır?

TAKİP ET

Televizyon dünyasının sevilen sunucularından Burcu Esmersoy'un renkli kariyer yolculuğunu, eğitim hayatından popüler programlarına dek olan geçmişine, bir göz atın. Eşsiz kariyeri ve tecrübeleriyle göz dolduran Esmersoy'un hayatına daha yakından bakacak olursak.

Ünlü televizyon sunucusu Burcu Esmersoy, 2 Ekim 1976 doğumlu. Eğitim hayatına İstanbul Beşiktaş Lisesi'nde başlayan Esmersoy, ardından İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden mezun oldu.

Yurtdışındaki eğitim macerası da bulunan Esmersoy, New York Üniversitesi'nde Konukseverlik, Turizm ve Spor Yönetimi üzerine eğitim aldı. Özellikle 1997 yılında katıldığı bir güzellik yarışması büyük çıkışını sağladı. Yarışmaya "Miss International" olarak katıldı ve Türkiye'yi Japonya'da temsil ederek "Dostluk Güzeli" seçildi.

Esmersoy'un diğer dillerdeki yeterliliği de dikkat çekicidir. İngilizce ve İtalyanca'yı çok iyi derecede bilen Esmersoy, Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu'ndan da dereceyle mezun oldu. 2000 ile 2005 yılları arasında dış haber editörü, muhabir ve spor spikeri olarak kariyerine devam etti. Formula 1 yarışlarını yerinde takip etti ve bu alanda da programlar hazırladı.

2006 yılında Spor Servisi programı ile tekrar ekranlara döndü. Daha sonra 2012 yılında Survivor Ünlüler Gönüllüler, 2013'de Popstar, 2014'te Ver Fırına, 2015'te Komedi Türkiye gibi birçok popüler programı sundu.Ünlü sanatçılar Bülent Ersoy, Banu Alkan ve Safiye Soyman ile 2017 yılında birlikte Dünya Güzellerim adlı programı yaptı.

Esmersoy, 2019 yılında, şehirlere dair tarihsel ve kültürel bilgiler içeren programı Dünya Avucunuzda ile yeniden ekranlarda boy gösterdi. Halen Fox TV'de "Eşim Benzerim Yok" programı ile seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor.