Borusan Birleşik Boru Fabrikaları, Gemlik Tesisleri Stratejik Değerlendirmeye Gidiyor

TAKİP ET

Borusan Birleşik Boru Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile Gemlik'teki tesislerinin gelecekteki durumuna ilişkin bazı önemli kararlar aldığını duyurdu. İşte açıklamanın detayları:

Stratejik Değerlendirme Detayları:

Satın Alma Geçmişi: Şirket, altyapı ve proje iş kolu kapsamında büyük çaplı boru üretimiyle ilgili pazar koşulları ve stratejik hedefleri doğrultusunda 2023 yılı Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde Berg Pipe şirketini satın aldı.

Değişen Koşullar: Büyük çaplı boru üretimindeki değişen pazar koşulları, yerel ve uluslararası dinamikler, korumacılık politikalarındaki güçlenme ve potansiyel karbon vergisi düzenlemeleri, Gemlik Tesisleri'nin stratejik değerlendirmesini gündeme getirdi.

Stratejik Hedefler: Şirket, Gemlik Tesisleri'nde sadece altyapı ve proje iş kolu kapsamında yer alan büyük çaplı boruların üretiminde kullanılan makine ve ekipmanın, orta/uzun vadede güçlü pazar talebi beklediği ABD'de bulunan tesislere taşınması veya başka bir coğrafyaya taşınması, direkt yatırım veya ortaklık yoluyla satılması gibi seçenekleri değerlendirecektir.

Çalışmalara Başlanması: İlgili makine ve ekipmanın bulunduğu arazi ve binaların satılması yönünde çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir.

Borusan Birleşik Boru Fabrikaları, bu stratejik hamlesi ile değişen pazar koşullarına ve uluslararası rekabetin dinamiklerine hızlı ve etkili bir şekilde adapte olma yolunda önemli bir adım atmıştır. Şirket, gelecekteki büyüme hedeflerine uygun bir yapılanma için stratejik seçenekleri değerlendirerek ilerleyecektir.