Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ı Anma Programında Buluştular

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ile birlikte Şube Müdürü Hayati Duman, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle duygusal bir buluşmaya imza attı.

Aybüke Yalçın'ın Hikayesi Beyaz Perdede Yaşatıldı

2017 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını konu alan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" adlı film, katılımcılar tarafından birlikte izlendi. İl Müdürü Miraç Sünnetci, film sonrasında yaptığı konuşmada, Aybüke Öğretmen'in ideallerinin peşinden giden, azimle çalışan bir öğretmenin yaşamını duygusal anlarla dolu bir şekilde izlediklerini ifade etti.

Öğretmenlerin Kutsal Misyonu

Sünnetci, öğretmenlerin kutsal bir misyonu temsil ettiğini belirterek, "Öğretmenler, evlatlarımızın geleceği için ellerinden geleni yaparak kutsal bir mesleğin temsilcisi oluyorlar." dedi. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın ve tüm şehitleri minnetle anan Sünnetci, emanetlerine sahip çıkacaklarını ve verdikleri sözü tutacaklarını vurguladı.

Bu anlamlı buluşma, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın hafızalarda yaşatılmasına vesile oldu. Eğitim camiasının bir araya gelerek duygu dolu anları paylaştığı etkinlik, öğretmenlik mesleğine olan saygıyı bir kez daha pekiştirdi.