Başkan Uluçay'un İstedi, Bakan Yumaklı'dan Acil Tepki Geldi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Afyonkarahisar'ın geleceği için önemli bir talepte bulundu. Bakan Yumaklı, Uluçay'ın taleplerini "acil" koduyla işaretleyerek ilgili genel müdürlere girişimlerde bulunmaları talimatını verdi.

Uluçay, Bakan Yumaklı'ya Demirçevre Göleti'nin temizlenmesi ve kanalın genişletilmesi, Kışlacık Göleti'nin yatırım programına alınması, ve Akarçay'ın düzenli olarak temizlenmesi ve genişletilmesi gibi üç önemli talepte bulundu. Bakan Yumaklı, Uluçay'ın talepleri için acil durum ilan ederek ilgili genel müdürlükleri arayarak gereken adımların atılmasını istedi.

Taleplerin ardından Bakan Yumaklı, ilgili genel müdürlüklere talimat vererek girişimlerin en kısa sürede yapılması gerektiğini ve kendisinin de bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Uluçay ise Bakan Yumaklı'ya teşekkür ederek, "Afyonkarahisar'ın önümüzdeki beş yılı bizim için çok önemli olacaktır. Her bir günü, her bir saati çok kıymetlidir. Çünkü Afyonkarahisar cumhuriyetin kazanıldığı topraklardı. Kaybedecek vaktimiz yoktur. Belediye başkanı olmamızın akabinde kolları sıvayarak çalışmalarımıza başlayacak ve bütün taleplerin gereğini yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Uluçay ayrıca, merkezi hükümetle uyumlu bir belediyenin yatırımlar için önemli bir kazanım olacağını vurgulayarak, "Aziz hemşerilerimizin hayali yatırımları vaat edenlerle kaybedecek zamanı yoktur. İnşallah göreve geldiğimiz andan itibaren hazırladığımız projelerimizi Ankara'da 1 dakika bile boş durmadan kapı kapı, bakanlık bakanlık, genel müdürlük ve her nereye gidilmesi gerekiyorsa oraya gidecek il başkanımızla milletvekillerimizle birlikte yatırımları koparmadan gelmeyeceğiz" dedi.