Başkan Uluçay, Mahalli İdareler Seçimi İçin Aday Adaylık Sürecini Başlattı

TAKİP ET

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için aday adaylık başvurularının kapılarını açtı. Uluçay'ın duyurusuna göre, başvurular e-başvuru sistemiyle yapılacak ve belirlenen tarihler arasında teslim edilmelidir.

Bugün yaptığı açıklamayla aday adaylık sürecinin resmen başladığını duyuran AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için aday adaylarının başvurularını almak üzere ilk adımı attı. Adaylık başvuruları, belirlenen tarih aralıklarında yapılacak.

Uluçay'ın açıklamasına göre, belediye başkanlıkları için başvurular 9-17 Kasım tarihleri arasında, belediye meclis üyelikleri için ise 9 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında kabul edilecek. Başvurular e-başvuru sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve aday adayları, aldıkları formu ıslak imzalı olarak il veya ilçe başkanlıklarına teslim etmek zorunda.

Aday adayları için belirlenen süreç, 19 Kasım'da il ve ilçe belediye başkanlıkları için temayül yoklamasının yapılacağı tarihe kadar devam edecek. Uluçay, sürecin partileri, il ve ülke için hayırlı olmasını dilerken, aday adaylarına bu önemli yolda başarılar diledi.