Bakanlıklardan Destek Ödeme Takvimi Açıklamaları Peşpeşe Geliyor

TAKİP ET

Bakanlıklardan Destek Ödemelerinde Hız Kesmiyor: Engelli ve Yaşlı Aylıklarından, Tarımsal Desteklemelere Peş Peşe Ödemeler

Yeni destek ödemeleri ile ilgili bilgilendirmeler, Kasım ayı boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sırasıyla yapılmaya devam ediyor. Bu ödemeler hakkı olan kişilere aktarılmaktadır. Bu yardımların dağıtımının hemen ardından, ileriki süreçte farklı desteklerin ödenmesi planlanmaktadır.

9 ve 10 Kasım tarihlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı ve engellilere ait farklı desteğin yanı sıra, aile destek paketi, elektrik yardımı, çocuk bileşeni desteği verdi. Bu süreçte, Tarım ve Orman Bakanlığı da Kasım ayının ilk ve ikinci tarımsal destek ödemelerini hesaplara aktardı. Her iki bakanlık tarafından sağlanan bu destek ödemeleri kapsamında araştırmalar devam etmekte ve Kasım ayının ortalarına doğru yeni duyurular yapılmaktadır.

Geçtiğimiz hafta, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilk tarımsal destek ödemeleri gerçekleştirildi. İkinci tarımsal destek ödemesi ise bu hafta yapıldı. Bu yardımların iletilmesinin hemen ardından, Bakanlık tarafından farklı projelerle ilgili araştırmalar yürütülmektedir. Bitki karantina tazminat destek tebliği, Resmi Gazete'de yayınlandı ve bu kapsamda dört yıllık karantina süresi boyunca dekar başına 16.000 TL verilecekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, 10 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan Bitki Karantinası Tazminatı Desteklemesi Tebliği'ne göre; fındıkta turunçgil uzun antenli böceği ve taş çekirdekli meyvelerde şarka virüsü için belirtilen destekler verilecek. Bu destek kapsamında, hasat döneminde belirtilen hastalıkların tespit edildiği çiftçilere, 23 Şubat 2024 tarihine kadar bakanlığa başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bu hafta Tarım ve Orman Bakanlığı, üç farklı konu başlığında tarımsal destek ödemesini üreticilere gerçekleştirdi. İlerleyen zamanlarda, genellikle Cuma günleri tarımsal destek ödemeleri yapılmaya devam edecek. Ödeme bilgileri, Bakanlık tarafından yayımlanan sosyal medya ve resmi internet sitesi bildirimleri aracılığıyla paylaşılacaktır.