Bakan Tunç, Hukuk Eğitimine Önem Veriyor ve Adli Süreçle İlgili Güncel Durumu Açıkladı

TAKİP ET

Bakan Tunç, hukuk eğitimine büyük önem veriyor ve adli süreçle ilgili güncel durumu açıkladı.

Hukuk fakültesi eğitimini vurgulayan Bakan Tunç, pratiğe dönük çalışmalara önem verilmesinin faydalı olacağına inanıyor.

Bakan Tunç'un Adli Süreç Açıklamaları

Bakan Tunç, kazaya dair yeni görüntülerin ortaya çıkmasının ardından adli süreçle ilgili detayları paylaştı. Adli tıptan gelen rapor doğrultusunda yeni bir ek rapor için dosyanın adli tıp kurumuna gönderildiğini belirten Bakan Tunç, adli tıp kurumundan gelecek ek raporla birlikte Cumhuriyet savcılığının hızlı bir şekilde iddianame sürecini tamamlayacağını ifade etti.

Bakan Tunç'un konuşmasından öne çıkan bazı ifadeler şu şekilde:

Vatandaşımızın hakkı ve hukuku, onu korumak çok önemli bizim için.

Yargıyla ilgili yorumlar yaparken kesin hükümden kaçınmamız gerekiyor. Adli tıp kurumunun raporunu hep beraber bekleyelim.

Kiralama Süreçlerinde Yenilikler

Bakan Tunç, kiralama süreçlerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Borç Kanunu'na eklenen geçici maddeyle kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırıldığını belirten Bakan Tunç, bu düzenlemenin bir yıl daha uzatıldığını ifade etti. Ayrıca, kira davalarında başlatılan zorunlu arabuluculuk sistemi hakkında bilgi veren Bakan Tunç, 1 Eylül'den itibaren uygulanan sistemin başarıyla sürdüğünü vurgulayarak, bugüne kadar 76 bin başvurunun yapıldığını ve bunların 32 bininin anlaşmayla sonuçlandığını belirtti.