Bakan Özhaseki, Malatya'da 130 bin 419 bağımsız bölüm yapacak

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da yapılan afet konutları, köy evleri, depo-ahırl...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da yapılan afet konutları, köy evleri, depo-ahırlar ve iş yerleri hakkında bilgi verdi. Bakan Özhaseki, toplamda 130 bin 419 bağımsız bölüm yapacaklarını duyurdu. Malatya'da afet konutu sayısı 77 bin 717, köy evi sayısı 25 bin 302, depo-ahır ve iş yeri sayısı ise 27 bin 400 olacak.

Malatya, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri oldu. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başlattığı inşa ve ihya çalışmaları sayesinde önemli bir yol kat edildi. Şehrin dokusuna uygun, mahalle kültürünün yaşanabileceği yapılar inşa ediliyor.

Bakan Özhaseki, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Malatya'da yapılacak konut ve iş yerlerinin sayısını duyurdu. Ayrıca depremin ardından başlanan inşa ve ihya çalışmalarında 23 bin 861 afet konutu ve köy evi yapımının hız kesmeden devam ettiği bilgisini verdi.

Özhaseki'nin paylaşımında, konutların peyderpey teslim edileceği bilgisi de yer aldı. Malatya'da konutların yükseldiğini ve depremzede vatandaşlara iki ay içinde teslim edileceği belirtildi.

Bakan Özhaseki, vatandaşların yaşayabilecekleri sağlam, güvenli ve iklim dostu evler inşa ettiklerini vurgulayan bir paylaşım yaptı. Ayrıca "Yerinde Dönüşüm" projesine başvuran sayısının 30 bin 215 olduğunu söyledi. Ev ve iş yerlerinin dönüştürülmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Sosyal medya hesabından bir video da paylaşan Bakan Özhaseki, Malatya'da yapılan sağlam ve güvenli evleri gösterdi.

#Deprem #Malatya #AfetKonutu #YerindeDönüşüm