Bakan Kacır, OSB Toplantısında Yeşil Enerji ve Teknoloji Vizyonunu Paylaştı

TAKİP ET

Ankara - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, OSB yöneticileri ve sanayicilerle bir araya geldi. Bakan Kacır, toplantıda Bakanlık tarafından yönetilen 202 Organize Sanayi Bölgesi'nin doğalgaz bağlantısının tamamlandığını açıkladı.

Bakan Kacır, yaptığı açıklamada, OSB'lerimizde toplamda 3 bin 524 MW kurulu güce sahip, GES, RES, biyokütle ve jeotermal enerji tesislerinde üretim yapılmaktadır. dedi. Bu çerçevede, Bakanlık tarafından yürütülen projelerle Türkiye'nin enerji portföyüne sürdürülebilir ve yeşil enerji kaynaklarının entegrasyonunu sağlamaya odaklandıklarını belirtti.

Ayrıca, Dünya Bankası ile başlatılan 300 milyon dolarlık Türkiye OSB Projesi kapsamında, 40 OSB'nin yeşil ve teknolojik çözümleri içeren 52 projeye finansman desteği sağlandığını açıkladı. Bakan Kacır, bu projelerin tamamlanmasıyla yıllık 28 bin MWh enerji tasarrufu, 6 milyon 600 bin metreküp su tasarrufu ve 18 bin ton CO2 emisyon azalması hedeflendiğini vurguladı.

Toplantı, Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedefleri doğrultusunda atılan önemli adımları ve OSB'lerdeki yeşil teknoloji uygulamalarını masaya yatırdığı bir platform oldu. Bakan Kacır, bu projelerin ülke genelinde ekonomik kalkınmaya ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağını belirterek, Yeşil enerji ve teknolojiye yapılan bu yatırımlar, Türkiye'yi uluslararası alanda rekabetçi kılacak. şeklinde konuştu.