Av. Burcu Köksal, Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Ücretsiz Kurslar ve Destekler Sunacak

TAKİP ET

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, yoksulluk ve eğitimde fırsat eşitliğine odaklanarak çocuklara yönelik beslenme, kırtasiye ve ücretsiz kurs imkanları gibi projelerini açıkladı. Köksal, sivil toplum örgütleri aracılığıyla toplumun gerçek sorunlarına dikkat çekti ve karşılıklı istişarenin başarıya götüreceğini vurguladı.

Köksal'ın ifadelerine göre, şehrin yönetimi için sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte hareket edecekler. Köksal, şunları belirtti: "Afyonkarahisar'ı birlikte yöneteceğiz. Derneklerimizle işbirliği içinde olacak, onlara her zaman destek vereceğiz. Birden fazla bakış açısına sahip olmak, tek başına bir şehri yönetmekten daha önemlidir. Bu nedenle danışma, istişare etme ve ortak karar alma kültürünü benimseyeceğiz. Sabit fikirlilik bizim yönetim anlayışımıza aykırıdır. Bu yüzden şimdi kapısını çaldığımız tüm kurumlar bizim yönetim ortaklarımız olacaklar."

"Eğitimde Yoksullukla Mücadele Edeceğiz, Fırsat Eşitliğini Sağlayacağız" diyen Köksal, eğitimde fırsat eşitliğine odaklanacaklarını ve özellikle çocukların beslenmesine önem vereceklerini belirtti. Köksal'ın açıklamalarına göre, yoksul ailelerin 0-24 aylık bebeklerine mama ve bez desteği sağlanacak, 24 ay üstü çocuklar için halk sütü desteği sunulacak. Okula giden çocuklar için ise her okulda kırtasiye malzemelerini temin edebilecekleri noktalar oluşturulacak. Köksal, "Dar gelirli ailelerin çocuklarına kantin desteği ve yerel esnaftan kırtasiye malzemeleri sağlayarak eğitim ve beslenme haklarını savunacağız" dedi.

Ayrıca, atama bekleyen öğretmenler aracılığıyla ücretsiz kurslar düzenleyeceklerini belirten Köksal, özellikle lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek olacaklarını vurguladı. Bu şekilde, eğitimde fırsat eşitliğini sağlama yolunda önemli adımlar atacaklarını ifade etti.