Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

TAKİP ET

Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu'nda, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin lideri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü anısına bir anma programı düzenlendi.

Programa, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, il müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Mustafa Kemal Seslense" adlı şiirin okunmasıyla başladı. 12. sınıf öğrencisi Yılmaz Gürsoy, bu şiiri okudu. Daha sonra Atatürk Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Esra Küçükerdem, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Programda, öğrenci Suna Şenol tarafından "O Gün" adlı şiir seslendirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünü anlatan bir belgeselin izlenmesinin ardından öğrenci Yavuz Selim, "Mustafa Kemaller Tükenmez" adlı şiiri okudu. Programda, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı bir oratoryo gösterisi sergilendi. Ayrıca, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendiren öğrenciler, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Program sonunda, "Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Ali Çetinkaya İlkokulu öğrencisi Elif Tınastepe, Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci oldu. Hacı Hüsnü Ulu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Gülizar Çulfa ise Liselerarası kompozisyon yarışmasında birinci oldu. Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Zeki Yağcı ise liselerarası kompozisyon yarışmasında birinci oldu.