Aral Teknik Koleji, STEAM Azerbaycan Festivali'nde Üç Kategoride Büyük Başarı Elde Etti

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Akreditasyon Projesi ile öne çıkıyor.

Proje kapsamında, Aral Teknik Koleji üç takımıyla Türkiye'yi ve ilimizi temsil etmek üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası STEAM Azerbaycan Festivali'ne katıldı.

Uluslararası Arenada Türkiye'yi Temsil Eden Başarılar

Festivalde, Azerbaycan, Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda, Norveç, Slovakya, Türkmenistan, İngiltere ve Özbekistan gibi birçok ülkeden bin beş yüz yerli ve yabancı yarışmacı yer aldı. Yirmi altı uluslararası hakem tarafından yönetilen festivalde on beş farklı kategoride yarışmalar gerçekleşti.

Aral Teknik Koleji Üç Takımıyla Parlıyor

Aral Teknik Koleji'nin takımları, FLYTECH (Dron Yarışması), DEEP DİVE (Sualtı Yarışması) ve BOAT RACİNG (Tekne Yarışması) kategorilerinde üçüncülük derecelerini elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Bu önemli başarı, öğrencilerin yeteneklerini ve Aral Teknik Koleji'nin kalitesini bir kez daha ortaya koydu.

Tebrikler ve Destekler

Başarılarından dolayı öğrenciler, İl Müdürü Miraç Sünnetci, Aral Koleji idarecileri ve öğretmenleri tarafından tebrik edildi. Ayrıca, bu büyük başarıların ardından öğrenciler, Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Keklik'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Bakanlığımız tarafından yürütülen "Akif'in Sözü Cumhuriyetin 100"ü etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy'un "Aral'ın Sesi Asımın Nesli" adlı dergisi Vali Yardımcısı'na takdim edildi.

Teşekkürler ve Başarılar

Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Keklik, öğrencilerin büyük başarısına katkıda bulunan tüm idareci, öğretmen ve velilere teşekkür etti. Öğrencilere ise gelecekteki başarılarında başarılar diledi. Aral Teknik Koleji, uluslararası alanda kazandığı ödüllerle Afyonkarahisar'ı gururlandırmaya devam ediyor.