Antalya'da bu ilçe tahliye ediliyor

TAKİP ET

Antalya Son Dakika: Antalya'da 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesi, alevlerin yaklaşması üstüne tahliye ediliyor

Son dakika: Antalya'da alevlerin ilçe merkezine yaklaşması üstüne 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. İlçedeki camilerden tahliye anonsları yapılmaya başlandı.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçe merkezinde, orman yangınları nedeniyle önlem hedefli tahliye edilmeye başlandı.Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan yangın yelın etkisiyle yayıldı. Sarp bölümde yer aldığı amacıyla alevlere araya girmek güçlükle yürütülüyor.
 
Yüksek sıcaklık, düşük nem ve güçlü yel nedeniyle sunulan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra yelinde etkisiyle Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı. Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği amacıyla önlem hedefli ilçenin boşaltılmasına yönelik cami hoparlöründen anonslar yapıldı. Bölgede vazife yapan jandarma ve polis ekipleri de tahliyelerin süratli şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla çaba sarf ediyor.Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinden ayrılıyor. İlçede yardım hareketlerini devam ettiren Kızılay, AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlar da ekipmanlarını topladı.İlçe merkezine doğru gelişen alevlere havadan ve karadan araya girmek ediliyor.Kontrol altına alınan birtakım bölgelerde ise soğutma çalışması başlatıldı.

antalya yangın antalya yangın son dakika antalya yangın canlı yayın antalya yangın haberleri antalya yangın bugün tahliye ediliyor gündoğmuş ilçesi tahliye