Ali Babacan: "UAD Kararı Tarihi Bir Adım, Türkiye'nin Atması Daha Anlamlı Olurdu"

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail aleyhine aldığı ihtiyati tedbir kararı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Babacan, bu tarihi kararın Türkiye tarafından açılan bir davayla dünyaya duyurulmasını arzu ettiğini belirterek, Uluslararası Adalet Divanı'nın ara kararıyla İsrail artık bir 'soykırım şüphelisi' haline geldi. Mandela'nın mirasını yaşatan Güney Afrikalı hukukçuları tebrik ederim. Keşke somut adımı atan Türkiye olsaydı. dedi.

Türkiye'nin Rolü ve Sorumluluğu

Babacan, açıklamasında UAD'ın kararını tarihi bir adım olarak nitelendirirken, Türkiye'nin bu konuda somut adımlar atması gerektiğine vurgu yaptı. Adaletin sağlanması ve soykırım şüphesinin ortaya çıkmasıyla ilgili Türkiye'nin daha etkin bir rol oynaması gerektiğini dile getirdi.

Güney Afrikalı Hukukçuların Başarısı

Güney Afrikalı hukukçuların Mandela'nın mirasını yaşatarak soykırım konusunda atılan bu adımları tebrik eden Babacan, bu cesaretin Türkiye tarafından gösterilmesinin daha anlamlı olacağını ifade etti.

Somut Adım Beklentisi

Babacan, sözlerini Keşke somut adımı atan Türkiye olsaydı diyerek tamamladı. Türkiye'nin, uluslararası alanda bu tür konularda daha etkin ve kararlı bir rol üstlenmesinin beklendiğini belirtti.