Alev Alatlı, Bugün Toprağa Verilecek

TAKİP ET

Ünlü yazar Alev Alatlı, 79 yaşında aramızdan ayrıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üzücü haberini sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı. Alatlı'nın cenaze töreni bugün düzenlenecek.

Fahrettin Koca: "Aydınlarımıza Büyük Vasiyet Bıraktı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alev Alatlı'nın vefatını duyurarak şu ifadeleri kullandı: "Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, ‘Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz’ demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi."

Türkiye ve ABD'de Akademik Çalışmalarını Tamamladı

Türkiye ve ABD'de akademik çalışmalarını tamamlayan Alatlı, öğretim görevlisi, ekonomist, yazar ve çevirmen olarak kariyerine devam etti. Türkiye'nin ve dünyanın önemli entelektüellerinden biri olarak tanınan Alatlı, eserleri ve düşünceleriyle geniş bir okur kitlesine ulaştı.

Cenaze Töreni Detayları

Alev Alatlı'nın cenazesi, bugün Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak namazın ardından Mihrişah Valide Sultan Haziresi'ne defnedilecek. Sevenleri ve seven sanat camiası, bu acılı gününde Alatlı'nın anısını bir araya getirerek veda edecekler.