AKÜ'de "Geçmişten Günümüze Kudüs" konulu etkinlik düzenlendi

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi ve Akademik Düşünce, Etik ve Medeniyet (Adem) Topluluğu tarafından "Geçmişten Günümüze Kudüs" konulu söyleşi ve dinleti etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin ve akademik personel ile öğrenciler bulunuyordu.

Söyleşinin moderatörlüğünü Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Akın yaparken, konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güler yer aldı. Etkinlik, bir şiir dinletisiyle başladı. Güler, Kudüs'ün tarihi hakkında bilgiler vererek, "Kudüs'ün kadim tarihi bizim için Hz. İbrahim ile birlikte başlıyor. Hz. Süleyman oradaki bugünkü Mescid-i Aksa'nın anıtsal yapısını ilk inşa eden Peygamber." dedi. Kudüs'ün tarihi sürecini anlatan Güler, Kudüs'ün pek çok kez yıkıma uğradığını ve farklı dönemlerde farklı dinlerin baskısı altında olduğunu belirtti.

Programın devamında Güler, "Kudüs'ün bugünkü kutsallığı Cenabı Hakk tarafından indirilen peygamberlere ve kitaplara dayandığı bilinen 3 dinin mukaddes mekanıdır." dedi. Ardından söyleşiye katılanlar arasında soru cevap bölümü gerçekleştirildi. Etkinlik, Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Vehbi Gülseren tarafından Prof. Dr. Mustafa Güler'e plaket takdim edilmesiyle sona erdi.