Akharım'da Yağmur Duası: Politikacılar ve Halk Kuraklığa Karşı Birlik Oldu

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım kasabasında, kuraklıkla mücadelede birlik mesajı veren geleneksel "Dikmen Dede Yağmur Duası" bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Binlerce kişi, kuraklıktan olumsuz etkilenen tarlalar için dua etti ve en kısa sürede yağmur yağmasını umut etti.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım kasabasında, kuraklıkla mücadelede birlik mesajı veren geleneksel "Dikmen Dede Yağmur Duası" bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kasabanın yakınındaki Dikmen Dede mezarının yanındaki alanda düzenlenen etkinliğe, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Sandıklı Kaymakamı Önder Çengel, işadamı Muhammet Savaş Karataş, Akharım Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile çevre kasabaların belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dualar Kurak Topraklara Umut Oldu

Yağmur duasında bir konuşma yapan Akharım Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, kuraklıktan olumsuz etkilenen tarlalar için dua ettiklerini ve en kısa sürede yağmur yağmasını umut ettiklerini belirtti. Başkan Kaynak, her yıl düzenledikleri bu geleneksel etkinlikte kasaba halkına ve ziyaretçilere yemek ikramında da bulunduklarını ifade etti.

Milletvekili Arslan: Çiftçinin Yanındayız

Milletvekili Dr. Hasan Arslan ise, Akharım'da her yıl düzenlenen yağmur duasına katılmanın kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Arslan, kuraklıktan etkilenen toprakların en kısa sürede yağmura kavuşmasını ve çiftçilerin rekoltelerinin artmasını diledi. AK Parti hükümeti olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını ve yalnız bırakmadıklarını belirten Arslan, don, sel ve diğer afetlerde Tarım Bakanlığı'na taleplerini ilettiklerini ve bu konuda her zaman destek olduklarını söyledi.

Piknik Alanında Birlik ve Beraberlik

Konuşmaların ardından Milletvekili Hasan Arslan, Belediye Başkanı Süleyman Kaynak ve beraberindeki heyet, yağmur duası dolayısıyla piknik yapmaya gelen vatandaşları selamladı. Etkinlik, vatandaşların bir araya gelerek kuraklığa karşı dayanışma göstermeleri ve birlikte dua etmeleri açısından anlamlı bir atmosfer yarattı.