Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim yolda!

TAKİP ET

Benzin ve motorin fiyatlarındaki artışlar sonunda yerini sevince bırakacak bir haberle değişiyor. En son açıklamaya göre, yakıt fiyatlarında önemli bir indirime gidilecek. İşte detaylar:

Brent ham petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, döviz kurlarındaki değişimler ve vergi artışları, akaryakıt fiyatlarındaki iniş çıkışları belirlemeye devam ediyor.

Son güncellemeyle birlikte, benzinin litre fiyatına 28 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 26 kuruş zam yapıldı. Ancak LPG fiyatında 1 lira 64 kuruşluk bir indirim uygulandı. Akaryakıt piyasası analisti Cahit Saraçoğlu'nun raporuna göre, dolar kuru beklenmedik bir artış yaşamazsa, pazartesi gününden itibaren gece yarısından sonra benzin fiyatlarında 1.80 TL'lik, motorin fiyatlarında ise 1.20 TL'lik bir düşüş bekleniyor.

Yakıt fiyatlarındaki bu düşüşle birlikte, İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42.18 TL'den, motorinin litre fiyatı ise 40.19 TL'den aşağı inecek. Ankara'da benzinin yeni fiyatı 43.05 TL, motorinin ise 41.29 TL olacak. İzmir'de ise benzin 43.3 TL'ye, motorin ise 41.35 TL'ye kadar düşecek.